breaking news New

Google Maps introduceert Pac-Man

Terug naar de jaren ’80 & ’90

Bijna alle leeftijdscategoriën op deze aardbol kennen vast en zeker het oude arcade spel Pac-Man. Een beetje heen en weer zweven om de gele bolletjes op te eten, want je hebt natuurlijk zo’n honger! Maar je moet wel oppassen want tegelijkertijd zitten er monsters achter jou aan. Die houden niet van de gele bolletjes die jij graag eet. Aan de ene kant goed want dat laat des te meer over voor jou. Maar aan de andere kant erg vervelend dat je niet lekker rustig kan eten. Je bent constant in de weer.

Terug van weggeweest

Arcade spellen zijn al een tijdje niet meer zo populair als de 3D spellen die tegenwoordig worden uitgebracht. Als ik goed nadenk kan ik mij ook niet herinneren wanneer ik voor het laatst een gepromoot spel van Pac-Man tegenkwam. Maar dat allemaal terzijde want Google Maps introduceert Pac-Man weer aan de wereld. Normaal gesproken wanneer je Google Maps bezoekt kan je de kaarten bekijken via een satelliet of via de algemene kaart met simpele kleuren die wat makkelijker voor het oog te bekijken is. Google Maps heeft daar dus een kaart met Pac-Man aan toegevoegd.

De kaart waar je naar kijkt, in mijn geval van Nederland, verandert in een Pac-Man loopwereld. De straten die jij bewandelt zijn dus precies dezelfde weggetjes waar Pac-Man overheen zweeft samen met de gekleurde monsters. Hoe je het speelt wordt links in je beeld aangegeven. Met de pijltoetsen boven, beneden, links en rechts heb jij controle over Pac-Man. Zelf heb ik het natuurlijk ook even geprobeerd, het valt mij op dat niet alle wegen goed te bespelen zijn met onze favoriete Arcade poppetje. Soms heb je rotrondes, of schuine straten die niet helemaal lekker worden meegerekend met de pijltoetsen. Waardoor je vastloopt en ingehaald wordt door de vijand. Daarnaast geeft het “spel” soms ook aan dat er niet genoeg straten zijn om in te spelen. Dan moet je een andere plek uitkiezen.

Jammer maar het neemt niet weg dat je blijft proberen om de monsters te slim af te zijn. Leuke toevoeging, Google Maps!


Ben jij heel toevallig een fan van Pac-Man? Neem dan gauw een kijkje bij de Pac-Man Sleutelhanger en de Pac-Man Heat Change Mug.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

%d bloggers liken dit: