Fun

Elke dag is Internationale Vrouwendag met deze power vrouwen!

Vrouwen vormen 42,3%  van de populatie op aarde. Vrouwen zijn de kern voor het bestaan van de mens en op 8 maart wordt het bestaan van vrouwen gevierd door middel van Internationale Vrouwendag.Waar komt deze dag nou eigenlijk vandaan ? Wie zijn de heldinnen van de geschiedenis? We lichten het vandaag toe!

Op 28 februari  1909 stelde de Socialistische Partij van de Verenigde Staten voor om een jaarlijkse dag te hebben voor het eren van de vrouw. Het idee was het promoten van de gelijke rechten tussen de verschillende geslachten en dit een wereldwijd fenomeen te maken. Na de Amerikanen, volgden de Duitsers, Denen en snel al heel de wereld voor het eren van de vrouw.

Wij hebben een aantal heldinnen uitgezocht die naar onze mening een grote rol hebben gespeeld in het beeld van vrouwen en die een speciaal plekje verdienen op Internationale Vrouwendag

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey - Internationale Vrouwendag

Oprah Winfrey is een Amerikaanse actrice, televisie producer en vooral bekend van haar talk show, the Oprah Winfrey Show. Wij hebben haar gekozen als één van de heldinnen van de eeuw doordat zij naar onze mening grote taboes verbroken heeft en veel pijnlijke onderwerpen bespreekbaar heeft gemaakt.    Dit vooral omdat zij in haar verleden een moeilijke tijd gehad heeft en dapper genoeg was dit te delen met de wereld. Haar motto was dan ook om anderen te helpen die soortgelijke situaties doorstonden.

Zij heeft onder andere een project gestart die het mogelijk maakt om kindermishandelaars op te sporen door middel van anonieme tips van buiten af. Het project heeft “Oprah’s Child Predator Watchlist”.

Joanne Rowling

Internationale Vrouwendag - J.K. RowlingOftewel J.K. Rowling en vooral bekend om haar fantasieserie van Harry Potter. J.K. Rowling is één van de meest legendarische schrijvers ooit. Deze power women heeft de Harry Potter Series bedacht en zo een nieuwe draai gegeven aan de relatie van de jeugd met literatuur. In oktober 2010 was zij benoemd tot een van de vrouwen met het meeste invloed in het Verenigd Koninkrijk.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe | Internationale Vrouwendag“A wise girl knows her limits, a smart girl knows that she has none.” Dat zijn de wijze woorden van Norma Jeane, of als hoe de wereld haar kent, Marilyn Monroe! Marilyn Monroe werd geboren op 1 juni 1926 en is één van de meest naar op gekeken TV-actrices die ooit geleefd heeft. Marilyn heeft vele taboes rondom vrouwen verbroken wat betreft seksualiteit. En daarom is zij een voorbeeld voor ons en vele anderen.

Ze begon haar carrière als fotomodel en besloot daarna om zang en acteerlessen te nemen.  Al snel werd zij beroemd om haar schoonheid en spontaniteit. Helaas overleed Marilyn op 5 augustus 1962 op 36-jarig leven. Maar ze heeft een legacy achtergelaten waar vrouwen tot de dag van vandaag naar kunnen opkijken!

Rosa Louise McCauley Parks

Internationale Vrouwendag - Rosa Parks

Last, but definitely not least..Rosa Parks. Rosa Parks was een Amerikaanse activist in de richting van burger rechten en het meest bekend om haar boycot van de Montgomery Bus.

Op 1 December 1955 werd Parks verzocht op te staan van haar zitplaats in de “gekleurde sectie” van de bus en plaats te maken voor een niet gekleurde reiziger. Rosa weigerde en moest verschijnen voor de rechtbank. Al snel ging het nieuws rond en werd Parks een voorbeeld functie voor gelijke burgerrechten in de Verenigde Staten en een prachtig voorbeeld voor niet alleen vrouwen, maar iedereen in de wereld!

Deze power-women hebben met hun zelfvertrouwen en positieve houding veel bereikt in hun leven en zijn daarom ook een voorbeeld voor velen.


We zijn ook erg benieuwd naar wie jouw heldinnen zijn op Internationale Vrouwendag. Je moeder, tante, oma, of een vriendin, let us know! Misschien is het zelfs een idee om jouw heldin te verassen met een prachtig cadeau en hen eraan herinneren hoe speciaal zij zijn. Kijk op onze cadeau voor haar pagina voor leuke en originele cadeaus!

%d bloggers liken dit: