Fun,  Gelegenheden,  Tips & Tricks

5 augustus: De Internationale Dag van het Bier

Morgen is het de Internationale Dag van het Bier! De ‘International Beer Day’ wordt jaarlijks op de eerste vrijdag van augustus gevierd.

Bij MegaGadgets is bier niet meer weg te denken, wij verkopen niet alleen leuke drankspellen, maar ook complete sets om je eigen bier te brouwen! Hoe leuk is dat 😊

Welke soorten bier bestaan er nou eigenlijk?

Soms zie je door de bomen het bier…uh bos niet meer. Hier leggen we enkele bekende smaken uit, zodat je precies weet wat je kan verwachten als je een biertje koopt of zelf brouwt.

  • Lager

Lager is een pilsachtig biertje. Een Lager bevat minder alcohol en is daarom doordrinkbaar, verfrissend en vaak goedkoper. Lager bevat rond de 3,5% alcohol (In Nederland)

  • IPA / Indian Pale Ale

Indian Pale Ale is een bier met sterke aroma’s. IPA bier bevat meer hop ten opzichte van andere biertjes en dit zorg voor een extra bittere smaak. IPA bieren hebben een alcoholpercentage tussen de 5.5%-7.5%.

  • Pils

Pils is vooral bekend door de heldere, goudgele kleur en bitter smaakje. Net als Lager is dit een lekker doordrink biertje. Pils bevat ongeveer 5% alcohol.

  • Malt

Maltbier wordt door sommige ook wel alcoholvrij genoemd. In Nederland mag Maltbier tot 0,1% alcohol bevatten. In het buitenland liggen die percentages hoger.

  • Witbier

Witbier is een fris en en fruitig en heeft een lichtgele kleur. Een goede dorstlesser dus! Witbier heeft een alcoholpercentage tussen de 5%-6%.

  • Fruitbier

Fruitbieren zijn zoet en hebben een frisse smaak. In fruitbier proef je het vruchtenextract heel duidelijk terug. De bekende bittere smaak is minder sterk dan bij andere bieren. Fruitbieren hebben vaak een alcoholpercentage van 2.5-5.5% alcohol.

  • Blond

Blonde bieren bevatten minder hop dan andere bieren. Het zijn stevige biertjes en hebben vaak ook een hoger alcoholpercentage dan Pils. Ze zijn zacht en frisjes van smaak zijn licht tot goudgeel van kleur, die minder hop bevatten dan andere bieren. Blonde bieren hebben een alcoholpercentage van 4%-8%.

  • Bruin

Nederlands bruin bier heeft een laag-alcoholgehalte. Het bier is zoet doordat het na het brouwproces kunstmatig gezoet is. Bruine bieren hebben een alcoholpercentage tussen de 2.5%-37.5%.

Zelf bier brouwen? Dat kan!

Heb jij altijd de droom gehad om je eigen bier te kunnen brouwen? Voor de echte bierkenners en bierliefhebbers is het nu mogelijk om eigen bier te brouwen met onze bierbrouw pakketten. Je kan kiezen tussen verschillende smaken dus er is voor ieder wat wils.

https://www.megagadgets.nl/bierbrouw-pakket-the-brewing-dutchman.html
https://www.megagadgets.nl/brew-barrel-bierbrouwpakket.html

Wij zeggen alvast proost! En vergeet niet…drink met mate 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: