breaking news New

Oculus Rift: de nieuwe vorm van beleven

Heb jij ook weleens het gevoel gehad tijdens, of na het spelen van een spel er echt ingezeten te hebben? Of wat dacht je, ongeacht of je thuis of in de bioscoop zit, van een film die zo goed is dat het je helemaal opslokt. Waarna je dan jezelf eventjes moet herinneren dat jouw leven heel ergens anders afspeelt dan in wat je zojuist hebt gezien. Als je zulke gedachtes/gevoelens weleens eerder hebt gehad dan was dat nog niets..

De Oculu..wattes?

De Oculus Rift is een 3D bril die een nieuwe belevenis naar de gamers onder ons. Zo hebben wij met onze normale schermen ongeveer 40 graden beeld wanneer wij er recht voor zitten. De Oculus Rift veranderd dit naar een beeld van 110 graden, wat jou het gevoel moet geven dat je werkelijk in het spel zit. Ook wordt het zo ontworpen dat het beeld jouw bewegingen precies kan volgen zodat er geen vertraging voorkomt.

Om een voorbeeld te geven hoe een game speelt met de Oculus Rift kan je de video hieronder bekijken. Dit is een Let’s Play van een horror spel genaamd ‘Alone’. Een horror spel speciaal gemaakt voor de Oculus Rift. Het spel gaat erover dat de speler in een huis zit waar hij/zij een videogame in speelt. Maar wat er in de videogame gebeurd, gebeurd ook daadwerkelijk bij jou. Met de Oculus Rift wordt dit zo echt gemaakt dat het moeilijk van realiteit te onderscheiden is wanneer je het speelt.

Niet alleen voor games..

Aangezien er veel interesse is in 3D brillen en bedrijven er al jaren druk mee zijn, zijn er plannen gemaakt om ook films toe te voegen aan de belevenis. Er is ook bekend gemaakt dat zelfs Facebook interesse heeft en een onderdeel wil zijn van de Oculus Rift.

Ondanks dat de Oculus Rift nog niet officieel uit is voor de consument kan je wel al de ontwikkelaars kit kopen. Dit is meer voor bedrijven met spellen zoals Minecraft, Skyrim, Formule 1 racen, etc om hun spel aan te passen aan de Oculus Rift zodat consumenten daarmee kunnen spelen. Maar ondanks dat het nog niet officieel uit is voor de consument worden er zelfs al spellen speciaal voor de Oculus Rift ontworpen en uitgegeven. Vele consumenten hebben zelfs de ontwikkelaars kit gekocht uit nieuwsgierigheid en om er mee te kunnen spelen.

Mocht je zelf ook interesse hebben om zo’n 3D bril te kopen dan zou je er op dit moment $350 voor over moeten hebben. Oftewel, zo rond de €300. Heb jij dat ervoor over om je game wereld te vergroten?

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

%d bloggers liken dit: