breaking news New

Happy Pokémonday !

pokémonday

Gotta catch ‘em all!

Iedereen die een 90’s kind was weet waar we het over hebben. Pokémon natuurlijk! Die lieve schattige wezentjes die je kan vangen en verzamelen.  Eerlijk is eerlijk, op een moment in ons leven wilden we allemaal wel een Pokémontrainer zijn en de wereld rondreizen om Pokémons te vangen. Helaas leven wij niet in de wereld van Pokémons. Gelukkig werd dit al snel opgelost door de leuke Pokémonspelletjes voor de Gameboy en de Nintendo DS.

Vandaag is het Pokémonday. We vieren dat de originele Japanse versie van Pokémon voor het eerst op de buis kwam. In deze blogpost zullen we je een aantal Pokémon feitjes vertellen die je misschien nog niet wist!

Wist je dat …
  • De hoofdrolspeler van Pokémon Ash Ketchum eigenlijk geen Ash heet? Volgens de originele Japanse serie heet hij Satoshi Tajiri.
  • Er inmiddels 7 generaties Pokémons zijn?
  • Toen Pokémon uitkwam er met de 1e generatie 151 Pokémons waren uitgebracht? Nu zijn het er maar liefst 802.
  • In verschillende landen Pokémonday wordt gevierd? Speciale evenementen worden hiervoor georganiseerd.
  • De eerste Pokémon game die werd uitgebracht het bestverkopende spel in Japan werd, zonder dat er al te veel reclame voor gemaakt werd?
  • Pokémon Green ook bestaat? Deze game is alleen is uitgekomen in Japan en was de voorloper van Pokémon Blue. Dit maakt Pokémon Green dus een echt collectors item voor mensen buiten Japan.
  • Naast Pokémon Go je ook een ander Pokémonspel hebt voor je telefoon? Namelijk Pokémon Shuffle. Je kan het spel vergelijken met de klassieke Bejeweld met een twist. Ook hier kun je Pokémons vangen die je nodig zult hebben om je reis voort te zetten.
  • Naast de originele Pokémon games voor Nintendo DS, er ook uitbreidingen zijn? Deze uitbreidingen zijn Pokémon Mystery Dungeon en Pokémon Ranger.

Om Pokémonday te vieren hebben wij een kleinigheidje voor jullie. Met deze test kun jij erachter komen welke Pokémon jij bent.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

%d bloggers liken dit: