breaking news New

Halloween feiten waar jij nog niks van af wist + 10% korting op alle halloween producten!πŸŽƒ

megagadgets blog halloween facts feiten

The nightmare before Christmas… Halloween staat nu bekend om de leuke verkleedfeestjes, trick or treating, pompoenen verzamelen (en ze uitsnijden) en enge films kijken. Eigenlijk denken we er helemaal niet meer bij na.. Daarom hebben wij de leukste, gekste en meest bijzondere halloween feiten voor jou op een rij gezet. Deze halloween feiten ben jij waarschijnlijk ook al vergeten of je hebt ze uberhaupt nog nooit geweten!😏

Halloween Feiten:

1. Halloween, ookwel bekend als All hallows eve begon ongeveer 2000 jaar geleden rond het eind van oktober/begin van november. Het stond ook wel bekend als het eind van de zomer volgens de Celtische Kalender.

2. Vroeger werd er niet gevraagd om snoep bij trick or treating, maar er werd gebedeld om eten.

3. Het originele fenomeen was dat je moest dansen, liedjes zingen, een gebed opnoemen of een toneelstuk uitvoeren voor je snoep!

Claim nu jouw 10% korting op de Mini IJs Gril!

Megagadgets Blog Halloween feiten

4. Mocht je bij een van de eerste halloweenavonden geweest zijn, dan zou je waarschijnlijk dierenhuiden en dierenhoofden dragen als kostuum.Β πŸ‘Ή

5. Er zijn een aantal dierenasielen in het buitenland die rond halloween geen zwarte katten laten adopteren.. Ze zijn bang dat deze geofferd zullen worden op deze donkere avond.

6. Halloween is meer Iers dan St. Patricks Day.Β πŸ€

7. Vind je Walibi Fright Night al eng met de grote spookhuizen? In Lewisberg, Ohio is er een spookhuis van wel 1,08 kilometer! Wat het nog enger maakt? Het spookhuis bevind zich 25 meter ondergronds! Misschien moeten ze het maar een spooktunnel noemen..Β πŸ‘»

8. In een paar Amerikaanse dorpen werd halloweenΒ  ‘Cabbage Night’ genoemd, oftewel ‘Kool Nacht’. Als je iemand wilde pranken legde je rotte groenten voor hun voordeur.. 🀒

9. De geweldige illusionist Harry Houdini was een meester in verdwijnen. Het is net iets tΓ© toevallig dat hij met zijn trucs overleed op 31 Oktober in 1926..

10. Valentijnsdag is niet langer meer de zoetste feestdag. Er wordt inmiddels meer snoep/chocolade gekocht voor halloween!

11. In een stadje in Amerika is het verboden voor kinderen ouder dan 12 jaar om te gaan trick or treaten. Ze kunnen wel een boete tussen de $100 en $1000 dollar krijgen!Β πŸ’ΈπŸ’Έ

Megagadgets Blog Halloween Feiten

12. Halloween staat bekend om de kleuren oranje en zwart. De oranje kleur staat voor het begin van de herfst en de zwarte kleur staat voor donkerheid en de dood.

13. Nederland houdt zich meer vast aan de traditionele aspecten van halloween dan andere landen. Zo is het voor Nederlanders gebruikelijk om enge outfits aan te trekken, terwijl het in andere landen normaal is als verkleed te gaan als prinses of superheld.

14. Jaren geleden werden er geen pompoenen gebruikt om gezichten uit te snijden, maar turnips. Uiteindelijk waren pompoenen groter, goedkoper en makkelijker om mee te werken.Β πŸŽƒ

15. De angst voor halloween heet Samhainopobia.

Benieuwd naar onze Mostwanted Halloween producten? Ontvang tot 1 november maar liefst 10% korting met de code: HALLOWEEN2017!!Β  Lees de blog over enkele Halloween producten hierΒ als je durft..

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

%d bloggers liken dit: