breaking news New

De evolutie van Nintendo Consoles

Het is vandaag Internationale Mario Dag! Een eerbetoon aan Mario. Ja het bestaat echt! Maar waar komt het dan vandaan? Heel simpel. In Amerika schrijf je 10 maart afgekort als Mar 10, aan elkaar is dat Mar10. Zie je het al? Als eerbetoon aan Nintendo hebben wij alle consoles voor jouw op een rij gezet waarop je met Mario kunt spelen. Herken je ze nog? Laat ons weten aan welke console de beste jeugdherinnering hebt.

1983

De eerste console van Nintendo is de NES = Nintendo Entertainment Console. Hier was Mario al te zien in DonkeyKong!

1996

Een upgrade van de NES is de SNES. De S staat hier voor super. Dit is de Nintendo 64. Origineel heette hij de Ultra 64. Op deze console is er ook een uitbreiding geweest die ervoor zorgde dat je discs kon afspelen.

Claim nu jouw 10% korting op de Mini IJs Gril!

1998

In dit jaar begon Nintendo met draagbare consoles te maken. Dit is de Game Boy. Daarnaast een lichte upgrade: de Game Boy Color, kenmerkend met de felle kleuren waarin deze console te verkrijgen was.

2000

De Nintendo GameCube is geliefd voor vele. De Game Cube is tot 2000 de meest compacte console om mee te spelen.

2001

In dit jaar zette Nintendo de Game Boy Advance op de markt. Kort daarna kwam de Game Boy Advance SP. De Game Boy Advance stond bekend om haar kleine inklapbare model.

2006

De nintendo DS! De eerste console met 2 SCHERMEN EN TOUCH! Zowaar met een stylo pen, maar dit was al een hele verandering. De Nintendo Wii was een hele vernieuwing: nieuwe spellen, nieuwe bediening en een nieuw design.

2011

Als opvolger voor de Nintendo Wii heeft het bedrijf de Nintendo Wii U uitgebracht. Vanaf deze console werden HD beelden mogelijk! Daarnaast werd er een Nintendo Netwerk aan deze console gekoppeld, samen met content die je kan dowloaden, aankopen die je binnen een spel kunt doen en community style multiplayer.

2012

De naam en het uiterlijk van deze console lijken erg op de Nintendo DS (light), maar toch is de Nintendo 3DS erg anders. Beide schermen zijn nu Touch-schermen, er zijn 3 camera’s aanwezig en het bovenste beeld is veel weider geworden.

2017

De laatste en nieuwste console is de Nintendo Switch! Wil jij hier meer over lezen?

Lees dan hier onze blog over deze bijzondere console!

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

%d bloggers liken dit: