breaking news New

10 Tips to Get Ready For School

Scholieren en studenten opgelet. Het is weer zover. School gaat weer beginnen! De relaxte en luie zomerdagen zijn achter de rug. Helaas pindakaas.. Niet getreurd, volgend jaar is er weer een mooie lange vakantie! Voorbereiding is alles voor een schooldag. Met deze tips overleef jij het begin van het schooljaar.

1. Agenda

Koop een goede agenda. Niet met teveel poespas, dit zal je alleen maar afleiden. Natuurlijk is het ook mogelijk om een app als agenda te gebruiken. Pas wel op! Vergeet je telefoon en je bent nergens. Helaas spreken wij uit ervaring dat je op zo’n moment niet weet waar je moet beginnen in het gebouw. Het is dan maar hopen dat je iemand uit je klas tegenkomt.

2. Schriften

Bedenk alvast een slim plan voor al je schriften. Gebruik je kleine schriften of A4-formaat? Dikke schriften zodat je je vakken kunt combineren of een apart schrift per vak? Bedenk je dit van tevoren, heb je al een grote voorsprong qua chaos.

3. Outfit

Plan je outfit de dag van tevoren. Zo kun je langer uitslapen in de ochtend en zal je minder twijfelen over de outfit. (Erg goed voor je bed of De Stoel die daarna vol ligt met kleren.)

4. Fashion

Trek iets aan waar jij je fijn in voelt. De hele dag in te strakke of niet lekker zittende kleren zitten kan je mood echt verpesten. Nu zeg ik natuurlijk niet dat je lekker lazy in je pyjama naar school kunt! But remember, school is geen modeshow. Wil je het wel een modeshow maken? Kies dan in ieder geval voor lekker zittende kleren. 

Claim nu jouw 10% korting op de Mini IJs Gril!

5. Schooltas

Koop een goede tas. Een tas is misschien wel het belangrijkste om te hebben als je naar school gaat. Al je boeken en schriften moeten erin passen + je eten + pennen etc. Veel vakken zijn niet altijd de beste optie. Dit maakt het alleen maar moeilijker om je spullen snel te vinden. Ga daarom voor een tas met genoeg vakken, maar geen overtollige ruimte.

6. Neem alleen het nodige mee

Neem alleen mee wat écht nodig is. Erg leuk die 25 verschillende kleuren pennen, maar ga je dit echt gebruiken? Een hele dag lopen met een zware tas door onnuttige items kun je voorkomen!

7. Nog meer voorbereiding

Doe dit net als tip 3 ook voor je tas. Zo voorkom je dat je belangrijke spullen vergeet, lessen niet in mag of extra huiswerk mee naar huis krijgt.

8. Maak je eten klaar

Houd je zo erg van uitslapen dat je nóg langer wilt blijven liggen? Maak dan ook je eten de avond van tevoren klaar (als dit kan natuurlijk). Leg het in de koelkast of alvast in je tas en zo bespaar je die extra minuten in de ochtend.

9. Check de 9292 app

Ga je met het OV naar shool toe? Check de avond van tevoren welke bus/trein/tram/metro je gaat pakken. Check daarna in de ochtend wanneer je wakker wordt nog een keer om te zien of deze geen vertraging heeft.

10. Je wekker

de meest belangrijke tip van allemaal: ZET JE WEKKER!!! Je denkt misschien dat je natuurlijke klok je wel wakker maakt maar dan zit je goed mis. Enkel een kleine hoeveelheid van ons heeft dit geluk. Weet je van jezelf dat je een regelrechte ramp bent in de ochtend met opstaan, zet je wekker dan op snooze! Voor de extreme slaapliefhebbers die niet wakker kunnen worden: zet desnoods 10 wekkers!

 

Heb jij nog belangrijke tips die ontbreken? Let us know!

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Don't have account. Register

Lost Password

Register

%d bloggers liken dit: